Kamerový systém na Fakultě managementu (OD F6-8/2016)

platný předpis

Kamerový systém na Fakultě managementu v Jindřichově Hradci slouží k ochraně majetku a bezpečnosti. Za tímto účelem je výstup kamerového systému v prostorách vrátnice průběžně (on-line) sledován pracovníky zajišťujícími ostrahu fakultních prostor a prostory Knihovnického a informačního centra (KIC) jsou navíc průběžně (on-line) sledovány v recepci KIC. Kamery monitorují pouze veřejné prostory, nejsou používány v kancelářích, šatnách, toaletách a obdobných prostorách, kde by hrozilo narušení soukromí osob.

Pořízený záznam je uchováván tak, aby k němu neměl nikdo neoprávněný přístup. Oprávněný přístup k záznamu nastává pouze ve výjimečných případech, je zprostředkován vedoucím Centra informačních technologií, a to výhradně:

  • Na základě soudního rozhodnutí nebo na základě odůvodněné žádosti bezpečnostních orgánů (řídí se směrnicí rektora SR 10/2007).
  • V případech hodných zvláštního zřetele na základě rozhodnutí děkana fakulty. Za tím účelem děkan ustanoví ad hoc komisi, ve které musí být alespoň jeden zástupce akademických pracovníků, alespoň jeden pracovník THP a alespoň jeden zástupce studentské komory AS FM VŠE. Z činnosti této komise je pořizován zápis, který obsahuje i popis zjištěných skutečností.

Za dodržení pravidel uchovávání záznamu je zodpovědný vedoucí Centra informačních technologií.