Fakulta managementu rozšiřuje partnerskou síť středních škol

Podpisem memoranda o spolupráci rozšířila Fakulta managementu svou síť partnerských středních škol o SOŠ a SOU Kaplice. Na osobním setkání zástupců Fakulty managementu, děkana doc. Ing. Bc. Mojmíra Saboloviče, Ph.D. a proděkana pro strategii a rozvoj, Ing. Stanislava Tripese, Ph.D. s PhDr. Zdeňkou Lovčí, ředitelkou SOŠ a SOU Kaplice a její zástupkyní, Mgr. Janou Kopúnovou, proběhl v pondělí 23. září 2024 podpis deklarace jednoznačně stvrzující budoucí spolupráci obou institucí.

Deklarace je zaměřena primárně na obor obchodní akademie, a mimo jiné zahrnuje možnosti pořádání školení a workshopů pro vyučující o nových výukových metodách a trendech, podpora účasti středoškolských pedagogů na konferencích a seminářích fakulty či možnost vyučovat nebo stínovat pedagogické pracovníky na Fakultě managementu.

Spolupráce se středními školami je pro Fakultu managementu dlouhodobě klíčovou oblastí, v níž se snaží vyhledávat nejen jednotlivé cesty, jak tyto školy podporovat, ale také konkrétní instituce, s nimiž navazuje dlouhodobou pevnou spolupráci. Studentům těchto středních škol je pak poskytována nadstandardní podpora v rámci řešení jejich projektů například prostřednictvím mentoringu Středoškolské odborné činnosti, možnost zapojení do Junior manažerské akademie, během níž středoškoláci řeší reálná zadání projektů ve spolupráci s partnery Fakulty managementu, či možnost účastnit se dalších aktivit pro studenty středních škol. Mezi ty lze zařadit akci Den studentem Fakulty managementu či účast na řadě odborných přednášek či workshopů přímo fakultě, které probíhají například v inovačních týdnech.

Součástí memoranda je také možnost zapojení studentů SOŠ a SOU Kaplice do výzkumných aktivit Fakulty managementu jako součást odborné praxe. Důraz ve spolupráci je kladen také na prakticky orientované projekty, jejichž primárním zaměřením je společenská odpovědnost a udržitelný rozvoj.