Doplnění metodiky vyhodnocení části C. 3 Odborný přínos uplatňované pro habilitační řízení v rámci Fakulty managementu VŠE (OD F6-1/2020)

platný předpis

Toto opatření děkana upřesňuje a dále specifikuje postupy pro habilitační řízení tak, jak jsou definovány v Zákoně č. 111/1998 Sb. a dále rozpracovány v předpisech VŠE v Praze, jde zejména o:

  • Řád habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze
  • Metodika hodnocení uplatňovaná při habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem
  • Metodika upravující střet zájmů při habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze
  • Poplatky za úkony spojené s habilitačním řízením a řízením ke jmenování profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze
  • Metodické pokyny prorektora pro vědu a výzkum
  • Seznam náležitostí odevzdávaných na OVV

Předpisy týkající se habilitačního řízení na VŠE jsou v aktuálním a kompletním znění k dispozici na: https://veda.vse.cz/habilitacni-rizeni-a-rizeni-ke-jmenovani-profesorem/habilitacni-rizeni/


Čl. 1 Habilitační řízení na FM VŠE – Odborný přínos uchazeče (část C. 3)

V souladu s Metodikou hodnocení uplatňovanou při habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze (SR 3/2017) toto opatření děkana upravuje parametry vyhodnocení habilitačních řízení na Fakultě managementu VŠE v Praze pro obor habilitačního řízení Management v části C. 3 Odborný přínos následujícím způsobem:

1. Habilitační komise v předložené zprávě podrobně vyhodnotí kvalitu vykazovaných výstupů uchazeče, zejména s pohledu úrovně a odborného zaměření časopisů, ve kterých uchazeč výsledky vlastní tvůrčí činnosti uplatnil.

2. Očekává se, že uchazeč (mimo další výstupy požadované C. Publikační činnost a její odborný přínos Metodiky hodnocení uplatňované při habilitačním řízení a řízení ke jmenování profesorem na Vysoké škole ekonomické v Praze) mezi svými publikačními výstupy vykáže:

  1. jako hlavní autor1 alespoň jeden oborový2 kvalitní3 zahraniční článek v časopise evidovaném v databázi Web of Science,
  2. jako autor či spoluautor jeden oborový2 článek v časopise evidovaném v databázi Web of Science nebo jeden oborový2 kvalitní3 článek v časopise evidovaném v databázi Scopus.
  • 1 Jedná se buď o autora uvedeného jako první v seznamu autorů, v ostatních případech uchazeč doloží čestná prohlášení ostatních autorů osvědčující, že uchazeč je hlavním autorem.
  • 2 Viz Seznam oborových časopisů registrovaných v databázích WoS, Scopus a Academic Journal Guide; v případě, že žurnál, ve kterém je výstup uplatněn, nenáleží do uvedených kategorií, uchazeč detailně vysvětlí, jak se dosažený výsledek a zaměření časopisu jako takového vztahuje k oboru habilitačního řízení.
  • 3 Zejména časopisy vydávané prestižními akademickými vydavatelstvími (např. Elsevier, Emerald, Routledge, Taylor a Francis, Sage Publications, Springer, M.E. Sharpe, InderScience, Wiley-Blackwell, Pearson, De Gruyter, McGraw Hill, Prentice Hall) nebo etablovanými výzkumnými či vzdělávacími západoevropskými či americkými institucemi (např. Cambridge University Press, Chicago University Press, Columbia University Press, Harvard University Press, Oxford University Press/Clarendon, Princeton University Press, Stanford University Press) nebo evidované v oborových žebříčcích (např. Academic Journal Guide).

Čl. 2 Závěrečná ustanovení

Toto opatření nabývá platnosti a účinnosti 6. 1. 2020.