Změna organizační struktury Fakulty managementu VŠE v Praze od 1. ledna 2021 (OD F6-7/2020)

platný předpis

Opatření děkana Fakulty managementu č. 07/2020: Změna organizační struktury Fakulty managementu VŠE v Praze od 1. ledna 2021 navazuje na usnesení Akademického senátu FM ze dne 27. listopadu 2020, které schválilo organizační změny obslužných pracovišť potřebných pro zajištění provozu FM a týká se neakademických zaměstnanců zařazených v těchto pracovištích.


Čl. 1 Vymezení organizační změny

1. Centrum informačních oddělení (CIT) složené z původního Centra výpočetní techniky (CVT) a Edičního oddělení (EDO) se ruší k 31. prosinci 2020.

2. PR oddělení (samostatné postavení PR manažera FM) jako samostatná organizační složka FM zařazená přímo pod děkanem FM se ruší k 31. prosinci 2020.

3. Oddělení podpory odborných činností (OPOČ) se zřizuje od 1. ledna 2021, které bude zajišťovat na FM činnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií včetně správy informačních systémů, ediční činnosti a PR manažera.

4. V souvislosti s organizační změnou podle bodu 1., 2. a 3. tohoto článku se ruší dvě pracovní místa doposud zařazená v Centru informačních technologií (CIT) k 31. prosinci 2020, takto:

  • ruší se jedno pracovní místo z původního Centra výpočetní techniky (CIT) k 31. prosinci 2020,
  • ruší se jedno pracovní místo z původního Edičního oddělení (EDO) k 31. prosinci 2020.

ČI. 2 Cíl a odůvodnění organizační změny

1. Cílem organizační změny je soustředění činnosti v oblasti informatiky, edičních služeb a PR manažera do jednoho pracoviště pro racionalizaci uvedených činností, zvýšení jejich efektivnosti při zajištění stávajícího objemu činnosti menším počtem zaměstnanců při zajištění zastupitelnosti zaměstnanců.

2. Organizační změna je provedena z důvodu snížení objemu činností v oblasti informatiky a ediční činnosti za účelem zvýšení efektivnosti práce, a z důvodu eliminace nepříznivých vlivů na hospodaření FM nárůstem mzdových tarifů, zaručených mezd a omezeného nárůstu příspěvku na vzdělávací činnost za účelem zvýšení hospodárnosti provozu FM.


ČI. 3 Změna v hospodaření FM

V návaznosti na organizační změnu je nezbytné zabezpečit změnu přílohy č. 3 Číselník útvarů Směrnice rektorky č. 6/2008 Systém řízené dokumentace a doplnění rozpočtu jednotlivých pracovišť FM.


Čl. 4 Závěrečné ustanovení

Opatření nabývá platnosti 7. prosince 2020 a účinnosti 1. ledna 2021.